Taxatie waarde en dagwaarde Chrysler

Taxatie waarde en dagwaarde Chrysler

Ja, de taxatie waarde en dagwaarde van een Chrysler,
trek je gr_tis via het kenteken na op AutoDNA!

Chrysler logo 

Chrysler is een automerk uit de Verenigde Staten dat in 1925 werd opgericht door Walter Chrysler. Het behoort samen met General Motors en Ford Motor Company tot de Grote Drie in de VS. In 1998 werd Chrysler overgenomen door het Duitse Daimler-Benz, en sindsdien heet het DaimlerChrysler. Chrysler verkocht in 2005 2,8 miljoen voertuigen.

Ondanks de ommekeer in het begin van het decennium kwam Chrysler wederom in zwaar financieel weer. In het vierde kwartaal van 1989 werd een recordverlies van $664 miljoen opgetekend. In 1988-1989 werden drie assemblagefabrieken gesloten. Wat het gamma betrof deden enkel de minivans het goed. Het ontwikkelen van een nieuw platform voor een nieuwe lijn duurde gewoonlijk meer dan vijf jaar en kostte meer dan $1 miljard. Het L/H-platform uit 1989, dat later de Chrysler Concord, de Dodge Intrepid en de Eagle Vision voortbracht, had het ontwikkelingsbudget met $1 miljard overschreden.

Men kwam tot het inzicht dat een nieuwe manier van werken noodzakelijk was. Automodellen werden bij Chrysler sequentieel ontwikkeld. Voor elke stap in het ontwikkelingsproces was een ander team verantwoordelijk. Die teams kwamen wel eens in conflict waardoor veel tijd verspild werd aan aanpassingen. Als geen vergelijk bekomen werd moest iemand van bovenaf de knoop doorhakken. Ook konden suggesties van die bazen maanden van werk uitwissen. Men wilde een nieuwe manier van werken invoeren waarbij elke betrokkene ge_ntegreerd werd in het productontwikkelingsteam.

Daarnaast waren er ook de toeleveranciers die instonden voor twee derde van de componenten maar die verder nagenoeg geen betrokkenheid bij het ontwikkelingsproces hadden. Toen hun aantal tegen 1996 drastisch gereduceerd was kocht Chrysler nog steeds zo’n 60.000 componenten bij 1140 toeleveranciers, wat zo’n $34 miljard per jaar kostte. Als die leveranciers meer betrokken werden konden tijd en kosten worden bespaard op de ontwikkeling van de componenten.

Bij AMC gebeurde dit ten tijde van de overname al enige jaren. Tussen 1980 en 1987 had AMC met minder dan 1000 ingenieurs drie modellen ontwikkeld. Chrysler had met vijf maal meer mensen slechts vier modellen ontwikkeld. Er werd besloten het L/H-platform te herlanceren op basis van deze nieuwe inzichten.

Vanaf begin jaren 1990 ging Chrysler ook regelmatig samenzitten met haar toeleveranciers. Die kwamen soms met zulke goede idee_n op de proppen dat Chrysler het SCORE (Supplier Cost Reduction Efford) programma ontwikkelde. Dit formele programma werd in 1990 aangekondigd en behandelde deze idee_n van de leveranciers. SCORE kende veel succes. In de eerste twee jaren zorgden 875 idee_n voor $170 miljoen aan besparingen. In 1995 kwamen 3649 idee_n binnen die jaarlijks voor zo’n $1,7 miljard aan besparingen zorgden. Ook de winst liet niet lang op zich wachten. In de jaren 1980 maakte Chrysler ongeveer $250 winst per voertuig. In 1994 was die winst gestegen tot $2110.

In 1998 fuseerde Chrysler met het Duitse Daimler-Benz en werd DaimlerChrysler gevormd. Wat als een fusie van gelijken werd aangekondigd bleek later een overname van Chrysler te zijn. Doch heeft de Chrysler Group-divisie een eigen hoofdkwartier in de VS. In 2001 werd Plymouth uitgefaseerd en begonnen Chrysler’s merken onderdelen te delen met Mercedes-Benz. E_n van de eerste resultaten was de Chrysler Crossfire. De alliantie met Mitsubishi verdween toen DaimlerChrysler haar aandeel in de Japanse autobouwer grotendeels van de hand deed. Mitsubishi zat immers in financi_le problemen. Intussen volgden ook rechtszaken tegen DaimlerChrysler in verband met de vermeende misleiding door de fusie als een fusie van gelijken voor te stellen. De bekendste was die van Kirk Kerkorian. Die zaak werd op 7 april 2005 beslist in het voordeel van DCX.

In 2007 werd de fusie ontbonden.

Taxeer de Chrysler 300C >>
Taxeer de Chrysler 300M >>
Taxeer de Chrysler Crossfire >>
Taxeer de Chrysler Grand Voyager >>
Taxeer de Chrysler Neon >>
Taxeer de Chrysler PT Cruiser >>
Taxeer de Chrysler Saratoga >>
Taxeer de Chrysler Sebring >>
Taxeer de Chrysler Stratus >>
Taxeer de Chrysler Vision >>
Taxeer de Chrysler Voyager >>

 

 

Waar kunnen we u mee helpen?