Taxatie waarde en dagwaarde Citroen

Taxatie waarde en dagwaarde Citroen

Ja, de taxatie waarde en dagwaarde van een Citroën, trek je grátis via het kenteken na op AutoDNA!

citroen logo

Citroën is een puur een authentiek automerk uit Frankrijk. De autofabriek is opgericht door André Citroën. Citroën maakt sinds 1976 onderdeel uit van de PSA Peugeot Citroën groep.

André Citroën (5 februari 1878 С 3 juli 1935) is een uit Nederland afkomstige ingenieur die begin vorige eeuw zijn eigen autobedrijf in Frankrijk begint.

Na de Tweede Wereldoorlog komt Citroën met de 2CV op de markt en introduceert nogmaals de Traction Avant. Met het bekende model werd de complete autobranche enorm verrast, want dit model had geen enkele luxe; maar ondanks dat werd het een wereldwijd succes. In slechts 14 jaar zijn er ruim een miljoen 2CV’s verkocht. Op basis van de 2CV zijn later ook de volgende modellen ontwikkeld: o.a. Dyane, Mehari, Ami, Acadiane.

In mei 1954 komt Citroën met de Traction Avant 15H op de markt met het fabuleuze hydropneumatische veersysteem. De in 1955 geïntroduceerde DS en ID worden hiermee wereldberoemd, wederom een ommezwaai zowel qua design als techniek. De auto wordt opgevolgd door de CX. De HY is de bestelwagen van de Franse fabrikant, welke opgevolgd wordt door de C35.

In 1982 presenteert Citroën de BX als opvolger van de GSA, die overigens nog tot 1986 geproduceerd wordt. De BX wordt begin jaren 90 opgevolgd door twee modellen. Eerst in 1992 door de ZX, een model dat in de compacte middenklasse moet opereren en in 1993 door een middenklassemodel, de Xantia. In samenwerking met FIAT wordt in 1994 de Evasion gepresenteerd, de eerste MPV van Citroën. De Saxo volgt in 1996 de AX op. De Saxo is gebaseerd op de Peugeot 106, maar is enorm populair onder jongeren. De Berlingo wordt samen met de Peugeot Partner als bestelauto gepresenteerd. Het model volgt de C15 op. De Berlingo wordt ook als handige Multispace geleverd. Ook wordt in 1997 de Xsara als opvolger van de ZX gepresenteerd. Dit model is leverbaar als Berline (hatchback), Coup_ of Break (stationwagen). Ook is er een MPV op basis van dit model, de Picasso.

Eind jaren ’90 loopt de verkoop van Citroën enorm terug en wordt besloten een aantal conceptauto’s te presenteren en daarop nieuwe auto’s op de markt te introduceren. De Citroën C3 en de C6 Lignage laten zien waar de PSA Citroën heen wil sturen.

Het huidige modellenpark van Citroën bestaat uit auto’s die met hun tijd zijn meegegaan maar door hun doordachte samenstelling nog steeds opvallen. De naamgeving van de huidige range verwijst naar de modellen uit het begin van het merk: C1, C2, C3, C4, C5, C6, C8 en ook de C-Crosser SUV in samenwerking met Mitsubishi op basis van haar Outlander.

 

Ook heeft het een aantal bestelwagens op de markt: de Berlingo, Jumpy en Jumper. Vanaf 2008 commercialiseert het merk ook de kleine bestelwagen Nemo.

Taxeer de Citroën AX >>
Taxeer de Citroën Berlingo >>
Taxeer de Citroën C-Crosser >>
Taxeer de Citroën C1 >>
Taxeer de Citroën C2 >>
Taxeer de Citroën C3 >>
Taxeer de Citroën C4 >>
Taxeer de Citroën C5 >>
Taxeer de Citroën C6 >>
Taxeer de Citroën C8 >>
Taxeer de Citroën Evasion >>
Taxeer de Citroën C4 Grand Picasso >>
Taxeer de Citroën Saxo >>
Taxeer de Citroën Xantia >>
Taxeer de Citroën XM >>
Taxeer de Citroën Xsara >>
Taxeer de Citroën ZX >>
Taxeer de Citroën Picasso >>

 

 

 

Waar kunnen we u mee helpen?