Taxatie waarde en dagwaarde Daewoo

Taxatie waarde en dagwaarde Daewoo

Ja, de taxatie waarde en dagwaarde van een Daewoo,
trek je grátis via het kenteken na op AutoDNA!

Daewoo logo

Daewoo is een van oorsprong Zuid-Koreaans automerk.

In 1965 ging Daewoo een samenwerking aan met Toyota. Dit was slechts vabn korte duur want in 1972 stopte de samenwerking met Toyota en ging Daewoo een joint-venture aan met General Motors, als General Motors Korea, in 1976 gewijzigd in Saehan Motor. De Daewoo groep nam de controle over in 1982 en de naam werd nogmaals gewijzigd, dit keer in Daewoo Motor. Men startte de export, ook naar Nederland, voornamelijk met op General Motors gebaseerde modellen, zoals de Daewoo Nexia, die op de Opel Kadett gebaseerd was. Men nam in 1998 nog Ssang Yong over, maar kwam in financiële problemen in 1999.

Tussen 1998 en 2003 had Daewoo een aandeel in ZAZ, een autofabrikant uit de Oekraïne. Men startte de fabricage van de Daewoo Lanos in CKD-vorm in 2002 en werd verkocht als ZAZ Lanos. De Chevrolet Aveo, een door Daewoo ontwikkelde auto, wordt ook in de Oekraïne geassembleerd.

In 1995 nam Daewoo een groot aandeel in FSO, om onder andere de Matiz te assembleren. Sinds 2005 worden de Matiz en Lanos als FSO Matiz en FSO Lanos verkocht. Voornoemde ZAZ nam een meerderheidsbelang in FSO.

In 1995 kocht Daewoo het vroegere Oltcit, op dat moment Oltena geheten. De fabriek in Craiova bouwde een van de Citroën Visa afgeleide wagen. men bouwde een nieuwe fabriek om de Cielo te produceren, later kwamen daar de Matiz en Nubira bij. Deze auto’s worden alleen in Roemenië verkocht, nog steeds als Daewoo. Ook maakt het onderdelen voor GM Daewoo en andere fabrikanten. Het bedrijf werd door de Roemeense regering gekocht om het te verkopen aan een andere fabrikant. GM en Chery zouden potentiële kopers zijn.

In Taganrog werd in 1998 de assemblage van de Lanos, Nubira en Leganza gestart in de TagAZ-fabriek. Kennelijk had het project niet zo’n succes, tegenwoordig produceert men voor Hyundai de Hyundai Accent en Kia Rio.

Door Daewoo ontwikkelde personen- en vrachtwagens worden of werden als As_na, Avia, Buick, Chevrolet, Doninvest, FSO, Holden, Opel, Passport, Pontiac, Tata, Suzuki, UZ-Daewoo, ZAZ en GM Daewoo verkocht. Andersom werden modellen van Avia, Honda, Honker, SsangYong en Suzuki als Daewoo verkocht.

Na het faillissement werd Daewoo opgesplitst in GM Daewoo en Daewoo Bus. Sindsdien wordt Daewoo in Europa onder de naam Chevrolet verkocht.

Taxeer De Daewoo Espero >>
Taxeer De Daewoo Evanda >>
Taxeer De Daewoo Kalos >>
Taxeer De Daewoo Lacetti>>
Taxeer De Daewoo Lanos >>
Taxeer De Daewoo Leganza >>
Taxeer De Daewoo Matiz >>
Taxeer De Daewoo Nexia >>
Taxeer De Daewoo Nubira >>
Taxeer De Daewoo Tacuma >>

 

 

Waar kunnen we u mee helpen?